Akıllara durgunluk veren dolandırıcılık

featured

Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliğince Bilecik 1. Noterliğinde S.İ. isimli şahsın sahte kimlikle satış vekâleti vermek sureti ile 380.000TL dolandırıldığı iddiası ile soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, 250 saatlik kamera görüntüleri incelemesi sonucunda olayın şüphelileri H.T., Ş.M. ve F.M. isimli 3 şahsın kimlik bilgileri tespit edildi. Savcılık talimatıyla şahıslar, Bursa Osmangazi ve Gemlik ilçesinde Bursa Asayiş Şube Ekipleri ile müşterek ev aramasında yakalandılar.

Şüpheli şahısların sorgulanmaları neticesinde diğer şüphelilerin E.G., N.Ü. ve E.B.Ü. isimli şahıslar olduğu tespit edilirken E.G. isimli şüpheli Bursa ilinde, E.B.Ü. isimli şahıs ise Ankara ilinde yakalandı.

Gözaltına alınan 5 şüpheli;H.T., Ş.M., F.M., E.G. ve E.B.Ü. sorgularının ardından Bilecik Adliyesi’ne sevk edilirken,Ş.M. ve E.B.Ü. isimli şüpheliler adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken,diğer şüpheliler H.T., F.M. ve E.G. ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Ceza evine gönderildiler.

Diğer yandan, şahısların ikametlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda;
– 24 adet senet,
– 2 adet sahte nüfus cüzdanı,
– 1 adet sahte sürücü belgesi,
– 6 adet kullanıma hazır GSM hattı,
– 8 adet telefon,
– 74 adet tabanca fişeği,
– 1 adet bilezik,
– 2.250 TL nakit para,
– 1 adet flash bellek,
– 2 adet tapu belgesi,
– 2 adet vekâletname ele geçirildiği öğrenildi.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!