10 Parmağında 5 Marifet; Kasap, Siyasetçi, Folklor, Oyuncu ve Ses sanatçısı

featured

Bilecik ilinin Bozüyük ilçesinde yaşayan Osman Kırtaş on parmağında beş marifet var. Mesleği olan kasapçılığın yanı sıra siyasetçi, folklor oyucusu, ses sanatçısı ve dizi oyuncusu. ‘On parmağında on marifet’ sözü adeta 43 yaşındaki Osman Kırtaş için söylenmiş.

Evli ve iki çocuk babası olan ve hayatı boyunca kültürel alanlarda kendini yetiştiren Kırtaş , 5 yıl Halk oyunları eğitmenliği yaptı. Eğitmenliği sırasında kültürel halk oyunlarında Bozüyük’te bir çok folklor oyuncusu yetiştirdi.
Bunun yanısıra Allah vergisi olan sesi ile 4 yıl Bilecik Türk Halk Müziği korosunda solist olarak ,15 yıl Bozüyük Türk Sanat Müziği korosunda kolist ve solist olarak görev aldı.

Bilecik için söyle klibinde , Bilecik Türküleri albümünde ve TRT ‘nin kültür programlarında yer aldı. Bozüyük’te çekilen ‘Adaletin Kanı’ ,’Ömrümü Yedin’ isimli dizilerde yer aldı.

Bozüyük’ün sevilen simalarından olan Kasap Osman çocukluğundan beri siyasetin içinde ,bunun sonucunda Belediye Meclis üyesi olarak Bozüyük halkına hizmet vermektedir.

30 yıldır kasap olan Osman Kırtaş geçen yıl bir vakfın kurban kesiminde Türkiyede , nifus oranına göre en erken bitiren ,en hızlı 3. kasap ünvanınıda almıştır. İşindeki hijyen , titizlik ve İslami kurallarına son derece bağlı olan Kırtaş ,kasaplıkta yaptığı işin hakkını sonuna kadar veriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!